پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1403/09/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، گفت: پرفشاری خون یکی از مهمترین علل بیماری قلبی عروقی و کلیوی است که ارتباط مستقیمی با نوع رژیم غذایی فرد دارد.

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، گفت: پرفشاری خون یکی از مهمترین علل بیماری قلبی عروقی و کلیوی است که ارتباط مستقیمی با نوع رژیم غذایی فرد دارد.


به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج؛ رویا یوسفی افزود: از آنجایی که بسیاری از افراد مبتلا به فشارخون، از بیماری خود آگاه نیستند، توصیه بر کنترل منظم آن وجود دارد، زیرا این بیماری مانند بالا بودن چربی‌های خون، می ‌تواند برای سال ها بی‌ سر و صدا وجود داشته باشد بدون آن که هیچ گونه علائمی را در شخص مبتلا بروز دهد.


وی تصریح کرد: مصرف نان‌ها و مواد کربوهیدراتی تهیه شده از آردهای سفید و بدون سبوس (تصفیه شده) را به حداقل برسانید و از نان‌های سبوس‌دار به خصوص حاوی سبوس جو دو سر استفاده کنید.


وی ادامه داد: با توجه به اينکه سديم موجود در مواد غذايي سبب افزايش فشارخون مي شود بنابراین رعایت رژیم های غذایی کم نمک توسط بيماران مبتلا به فشار خون بالا الزامی است.


یوسفی با بیان اینکه این بیماران باید از رژيم هاي غذايي کم نمک استفاده کنند، اضافه کرد: برای بهبود طعم غذاها در رژيم غذايي کم نمک مي توانند از آب ليموی طبيعي (كه فاقد نمك است) یا ساير مركبات ترش مانند نارنج و همچنين آب گوجه فرنگي طبيعي استفاده کنید.


کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) اظهار داشت: این بیماران از مصرف مواد غذايي نظیر خيار شور، ترشي شور، مواد غذايي نمك سود، مواد غذايي دودي، رب و سس گوجه فرنگي، غذاهاي آماده، غذاهاي كنسرو شده، چيپس، پفك، انواع مغزهاي شور، سوسيس و كالباس، زيتون پرورده، دوغ هاي موجود در بازار و به طور كلي هر غذاي آماده اي كه کم نمک نباشد،  به دليل داشتن نمك خودداري کنند.


وی تصریح نمود: برای مصرف پنيرهاي معمولي لازم است پنير را قبل مصرف براي مدتي در آب جوشيده سرد شده قرار دهند تا نمك آن گرفته شود و  همچنين مي توانند از پنيرهاي کم نمک موجود در بازار استفاده کنند.


یوسفی عنوان کرد: استفاده از نمک طبي (يا کلريد پتاسيم) به جاي نمک معمولي (يا کلريد سديم) تنها در بيماران مبتلا به فشار خون بالا که داراي نارسايي کليه و يا نارسايي قلبي نيستند، مجاز است.


وی یادآور شد: با توجه به اينکه مصرف پتاسيم و منيزيم سبب کاهش فشارخون مي شود، بيماران مبتلا به فشار خون بالا بايد از ميوه ها و سبزي هایی که منابع اصلي پتاسيم و منيزيم هستند به ميزان کافي در رژيم غذايي خود استفاده کنند.


وی با عنوان این مطلب که این بیماران باید مصرف قند و شکر و سایر فرآورده‌های تهیه شده از آنها مثل نوشابه‌ها، مربا، ژله، شکلات، کیک‌ها و شیرینی‌ها را محدود یا حذف کنند، گفت: از مصرف غذاهای سرخ کرده یا غذاهایی که در درجه حرارت‌ بسیار بالا و یا با مدت زمان طولانی تهیه می ‌شوند، خودداری کنید و به خاطر داشته باشید، استفاده چند باره از روغن‌های آشپزی عاملی در بالا بردن فشار خون است.


کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج؛ پتاسيم و كلسيم اضافي را در كاهش فشارخون موثر دانست و افزود: سبزي‌هاي ريشه‌اي از قبيل سيب‌زميني و موادی چون برنج، ماكاروني، رشته‌ها و حليم‌ بدون نمك و همچنين مواد نشاسته‌اي داراي سديم كم را مي‌توان به عنوان پايه‌اي براي وعده غذايي از آنها استفاده كرد.


وی اذعان کرد: میوه هایی مانند موز، زردآلو، انجير، گريپ‌فروت، هلو، انگور و آلو و سبزي‌ها مثل سيب‌زميني، سير، براكلي، كدو سبز، قارچ و گوجه‌فرنگي سرشار از پتاسيم بوده و به کاهش فشار خون کمک می کنند اما سبزیجاتی مثل چغندر، هویج، كلم پیچ، اسفناج، كرفس، شلغم و انواع كلم ها در این بیماران باید محدود شود.


یوسفی خاطر نشان کرد: حبوبات نيز از نظر پتاسیم غني و محصولات لبني كم چرب سرشار از کلسیم هستند بنابراین مصرف روزانه آنها توصیه می شود.5